Király Nóra
Király Nóra bloggazda

Ebben a hőségben még inkább az anyatej a legjobb a babának!

Az anyatejes táplálás világnapja alkalmából a Fiatal Családosok Klubja szeretné felhívni a figyelmet a szoptatás fontosságára, társadalmi elfogadásának erősítésére.

Tombol a nyár, a hőségben mindannyian igyekszünk figyelni a megfelelő  folyadékpótlásra és a könnyű, vitamindús étrendre. A kisbabák számára az anyatej egyszerre jelent ételt és italt, a babával nyaraló édesanyák  pedig gyakran kényszerülnek babájukat idegen, nyilvános helyen:  strandon, étteremben, kirándulóhelyeken szoptatni.

 

 


Az augusztus 1-jei világnap alkalmából a FICSAK arra kér most mindenkit, arra hívná fel a figyelmet, hogy így nyáron, ebben a hőségben legyünk rájuk még inkább tekintettel, biztosítsuk diszkrét  együttlétük zavartalanságát, hiszen a szoptatás nemcsak segíti a babákat a forróság elviselésében, de a szeretet legtermészetesebb emberi  megnyilvánulása is.

 

A szoptatás babának, anyának egyaránt hasznos – a kisbaba számára ugyanis az anyatej a legegészségesebb, legtisztább és legfinomabb  tápanyagforrás, ami ráadásul erősíti az anyuka és kisbabája közötti  érzelmi köteléket is. A meghitt együttlét az édesanya teste és lelke  számára is hasznos, szolgálja a szülés utáni regenerációt és hosszabb  távon is jótékony hatásai vannak a női szervezetre.

A szoptatás világnapja alkalmából szeretnénk felhívni a magyar  társadalom figyelmét arra, hogy támogassák a kisgyermekes édesanyákat az anyatejes táplálás gyakorlásában, ösztönözzék a fiatal anyukákat  szoptatásra a családokban, az egészségügyi intézményekben, az oktatásban és a médiában pedig jelenjenek meg az anyatejes táplálás előnyeivel  kapcsolatos tudományos kutatások eredményei.

 

Mindenkinek köszönjük a megértést és a támogatást!