Király Nóra
Király Nóra bloggazda

Család és Karrier

Az EFOP-1.2.9-17 „Nők a családban és a munkahelyen” pályázat keretében 71 Család és KarrierPONT nyílt meg nemrégiben Magyarország területén. A nemzet alapvető része a család, a család alapvető tagja a nő. A boldog és kiegyensúlyozott családi élet elengedhetetlen az egészséges, fejlődő és gyarapodó ország megteremtéséhez, így tevékenységünk alapkövét képezi a családok és a nők segítése, támogatása.

A Fiatal Családosok Klubjával célul tűztük ki a családok életének segítését, így mi is örömmel csatlakoztunk a pályázathoz és konzorciumi partnerként arra törekszünk, hogy a kisgyermeket nevelő vagy hátrányos helyzetű nők megismerhessék és igénybe vehessék a központok szolgáltatásait.

Az ország számos pontján várják a hölgyeket a Család- és KarrierPONT-okba, ahol támogatják a fiatal édesanyákat is, illetve segítenek visszatérni a munka világába. Ezeken a pontokon megtudhatják, hogy milyen atipikus foglalkoztatási módok vannak ma Magyarországon.


A központok céljai:

  • a nők munkaerőpiaci helyzetének, atipikus foglalkoztathatóságának, valamint a munkáltatók és a munkavállalók helyi szintű együttműködésének javítása, atipikus foglalkoztatási formák (részmunkaidő és más munkaidőmodellek, távmunka, bedolgozás, alkalmi munka és mások) népszerűsítése, bevezetése, különös tekintettel a helyi igényekre;

  • a család/magánélet és a munka összeegyeztethetőségének és összehangolásának előmozdítása, a támogató helyi munkaadók/szolgáltatók és a velük együttműködő közösségek működési feltételeinek megteremtése;

  • a nőkkel szembeni – gazdasági és társadalmi – előítéletek lebontása helyi szemléletformáló eszközökkel.

A központhoz fordulhatnak azok, akik elakadtak a karrierépítésben vagy nehezen találnak vissza a munkerőpiacra, de akár gyereknevelési vagy párkapcsolati gondokkal is megkereshetik a Család és KarrierPONT-okat. Az ott dolgozó szakemberek maguk is segítenek a problémák megoldásában vagy kapcsolati rendszerükön keresztül eligazítást adnak, hogy hová érdemes fordulni az adott konkrét üggyel.

A képzések öt nagy témakörben kerülnek megszervezésre: a munkába való visszatérést segítő, a munka-magánélet összehangolását célzó, a munkáltatókat érzékenyítő, a társadalmi kapcsolatok létrejöttét ösztönző és egy belső, a szervezetépítéshez kapcsolódó képzés formájában. Az oktatás, felkészítés mellé segítő szolgáltatások is kapcsolódnak (például amíg egy édesanya részt vesz a munkaerőpiaci reintegrációt segítő képzésen, addig a kisgyermekére szakképzett gyermekfelügyelő vigyáz).

A központok mindegyike a munkáltatókkal is felveszi a kapcsolatot és együttműködési megállapodást is köt. Ezek keretében a vállalatoknál tartott, érzékenyítő képzésekkel, jogi tanácsadással és a kereslet-kínálat összehangolásával segítik az atipikus és a rugalmas munkaformák népszerűsítését és gyakorlati megvalósulását.

A szociális érzékenyítés során a résztvevők megismerhetik a családok helyzetét, elfogadóbbá válhatnak, amivel előmozdíthatják az atipikus foglalkoztatási formák elterjedését és ezáltal biztosíthatják a nők és a hátrányos helyzetűek sikeres visszatérését a munkaerőpiacra.

Család- és KarrierPONT-ban lehetőség van az ingyenes jogi, mentálhigiénés és HR-tanácsadásra is, amelyre munkáltatókat és munkavállalókat egyaránt várnak. Az állásinterjú előtti önéletrajzírásban vagy egyéb javaslatokban is támogathatják a jelentkezőket a munkavállalás folyamatában!

A Család- és KarrierPONT-okban naprakész információkat nyújtanak az érdeklődőknek az aktuális munkalehetőségekről, továbbá eligazítják őket a munka világának útvesztőjében.

Büszkék vagyunk rá, hogy a Ficsak 8 városban konzorciumi partnerként segítheti az édesanyákat, hogy megtalálják az egyensúlyt a munka és a magánélet között.

 

A központok teljes listája itt található!

Forrás: Családbarát Ország