Király Nóra
Király Nóra bloggazda

Egy blog születésére…

Öt éve már, hogy megálmodtuk a Fiatal Családosok Klubját, a FICSAK-ot. Anyukákkal beszélgettünk róla a játszótereken és a gyermekorvosi rendelőkben ülve, apukák adtak ötleteket az oviban, öltöztetés közben vagy az iskolában, szülői értekezleten találkozva.

http://www.kiralynora.hu/galeria/414

De sok impulzus érkezett a kisgyerekes családok legfőbb támaszaitól is: nagymamáktól, akikkel a közértben, sorban állás közben váltottunk szót és nagypapáktól, a gyerekekre várakozva a délutáni sportfoglalkozás után.

Tizenöt éve már, hogy résztvevője és alakítója vagyok a közéletnek, és ahogy tizenöt éve, ma is a legfontosabb igazodási pontom a munkám során a körülöttem élő emberek véleménye. Meggyőződésem, hogy csak egymással beszélgetve, egymás életét, küzdelmeit és örömeit megismerve alakítható ki reális kép a világunkról. Ezek az emberi kapcsolatok adnak kiindulási alapot ahhoz a jó szándékú munkához, amelynek célja, hogy a fiatal családok mindennapjait segítsük és igyekezzünk életünket egy kicsit egyszerűbbé, szebbé, szerethetőbbé tenni.


Ezekből az “utcai” beszélgetésekből fogant meg a Fiatal Családosok Klubja, amely az elmúlt években véleményformáló platformmá nőtte ki magát. 

A FICSAK sok anyuka és apuka, nagymama és nagypapa közös gyermeke és működésünk legfőbb visszaigazolása, hogy egyre többen vagyunk körülötte. 

https://www.facebook.com/kiralynoraalpm/photos/a.889499281063339.1073741828.887921287887805/1736028276410431/?type=3&theater

 

Ez a most születő blog egy újabb lépcsőfok a közös életünkben, amely reményeink szerint segít abban, hogy még többekhez juthasson el legfőbb üzenetünk, amit esténként öt gyerekarcra jóéjtpuszit adva én is biztosan érzek: családban élni jó!

Írásaink várják azokat az Olvasókat, akik már megtapasztalhatták a családos élet szépségeit és azokat is, akik még előtte állnak e nagy kalandnak. Szerzőtársaimmal együtt pedig garantáljuk: itt az írás mindig családban marad!

Legalábbis mi ezen leszünk – szívvel, lélekkel.

Király Nóra, a FICSAK alapítója

http://www.kiralynora.hu/galeria/408