Király Nóra
Király Nóra bloggazda

Igen a házasságra!

Nincs is nagyobb misztérium, mint a szerelem. Láthatatlan erők szikrázzák fel, és ezek forrasztják egybe a két, addig idegen embert a legbensőbb kötelékbe.

A szerelem hűséget követel, mert ilyen a természete, aki pedig szerelmes, a legteljesebb önátadással akar egyesülni a szeretett személlyel, azzal a vággyal a szívében, hogy mindez örökké tart.

A szerelem nem ismer mértéket, mindent ad és mindent kíván. Ez a formátlan vágy vezet férfit és nőt az oltárhoz vagy az anyakönyvvezető elé, ősidők óta. Azzal, hogy a szerelmesek az Isten és a közösség előtt megvallják egymást és odaadják egymásnak önmagukat, a kapcsolat egy magasabb minőséggé nemesül, amely képes megsokszorozni az örömöt, de képes elhordozni a terheket is.

Nem véletlen, hogy ez a felfoghatatlan érzés hordozza az életadás lehetőségét, hisz a szerelem sodrásából fakadhatnak új életek, amelyek tovább mélyítik ezt a páratlan páros kapcsolatot.

Az idei Házasság hete is erről az éltető sodrásról üzen, amelyet mi a környezetünkben élők körében felmerülő igényeknek megfelelően, és a többéves tapasztalatainkat felhasználva közvetítünk a „fogadók” felé.


A házasság szépségét hirdetjük a „Mi esküvőnk – páratlan kihívás, csak pároknak” elnevezésű kampányunkkal, amelyben  gyönyörű esküvői fotók összegyűjtésével szeretnénk megmutatni a fiataloknak, hogy milyen sok boldog, hosszan tartó frigy van körülöttünk.

A lépten-nyomon szembejövő, válásról, szakításról szóló sztárhíreket szeretnénk ellensúlyozni azzal, hogy a híres operaénekes házaspárt, Rácz Rita és Haja Zsolt, vagy éppen Tabáni István boldog családi életét mutatjuk be.

A fiatal szerelmespárok számára megalkotott Jegyescsomag születésnapján bemutattuk a doboz tartalmát, amellyel egyre több önkormányzat ajándékozza meg a házassági szándékukat bejelentő párokat. A benne található könyv és segédanyagok hosszú évekig támogatják a közös utat választó két fiatalt. Nagyon népszerű az ezzel kapcsolatos játékunk is, amelyre sokan jelentkeztek. Ezek a visszajelzések erőt, biztatást jelentenek számunkra, még nagyobb lendületet adva a küldetésünkhöz, annak hirdetéséhez, hogy családban élni jó!

Ma, amikor a kordivat minden döntést patikamérlegen kiporciózva, érveket és ellenérveket számlálgatva hozat meg velünk, nem árt erre a hagyatkozásra is rácsodálkoznunk, és megérezve a sorsfordító pillanatot, bátran igent mondani a szerelemre, a házasságra és azok gyümölcseire.