Kassai Etelka
Kassai Etelka

újságíró

Legyen új tudással teli, szorongásoktól mentes az ősz: egészség, út a kamaszokhoz és női önbizalom témákban online előadások családoknak

Minden ősz új kihívásokat hoz magával. El kell engednünk a könnyed, kevesebb gonddal járó nyarat és azokra a feladatokra koncentrálnunk, amelyek fejlődésünket, egészségünket szolgálják.


Ezt a fejlődést segíti elő a Családi Tudástár, amely immár két éve nyitotta meg „kapuit” és hiteles szakértők által összeállított cikkek segítségével nyújt naprakész információkat az olvasóknak az élet számos területén.

Idén a Családi Tudástár felületén elérhető hasznos tanácsok, szakértői anyagok, cikkek mellett azonban egy előadássorozatra is invitálunk mindenkit. Az előadássorozat tematikáját a TudásTár tagjainak visszajelzései alapján állítottuk össze, hiszen nektek, szülőknek készítettük a Családi TudásTárat, és olyan aktuális témákkal is foglalkozunk, ami sok kis- és nagygyermekes szülőt foglalkoztat mostanság.

Négy, folyton időszerű témakörben kértünk fel előadókat az idei őszi előadássorozathoz.

  • Hogyan kezeld a szorongást ezekben a gondterhelt időkben?
  • Hogyan tudod korszerű gyógymódokkal segíteni gyermeked gyógyulását a tipikus őszi-téli nyavalyákból?
  • Hogyan kommunikálj jól a kamaszoddal és építs ki vele szoros érzelmi, kapcsolatot?
  • Úgy érzed problémád van az önértékeléseddel és nincs elég önbizalmad? Szeretnél fejlődni, de nem tudod, merre kellene elindulnod?

Az első előadás címe: „Vegyél egy mély levegőt! – Szorongások megélése és kezelése a változások viharaiban” volt és szeptember végén nagy sikert aratott. Nem csak azért, mert az ősz, különösen a szeptember valóban sok szorongást magával hozó hónap minden évben, amivel foglalkozni kell. Azért is, mert az idei ősz a megváltozott gazdasági körülmények miatt óriási kihívásokat okozott, szinte minden családnak szembe kell néznie azzal, hogy az addig megszokott rendszert újra kell gondolni. Gazdasági, a családok életét érintő logisztikai megoldásokat követelnek az új körülmények és ez nagyon sok feszültséget eredményezhet. Ezeknek a szorongásoknak, feszültségeknek a kezeléséhez nyújtott remek kapaszkodót Bojti Andrea klinikai gyermek-, és ifjúság pszichológus előadása.

Az előadássorozat azonban még tartogat három, remek előadást, amelyek az általános őszi gyermekbetegségeket, a kamaszgyerekekkel való kommunikációs lehetőségeket, valamint a női önbizalom fejlesztését veszi nagyító alá.

Mindhárom előadás tipikus gondokkal foglalkozik, olyanokkal, amelyek a legtöbb családban minden évben, vagy visszatérően, vagy folyamatosan, de mindenképp fejtörést okoznak a családokban. Érdemes velünk tartani!

Tipikus gyermekkori betegségek korszerű kezelése

Az őszi nyavalyák előadás során például kiderülhet, hogy nem minden hazulról hozott házi praktika annyira hatékony, mint azt hittük. Meglehet ideje elengedni azokat az „ősi” bölcsességeket, amelyek mentén magabiztosan nyúltunk eddig a gyógyszeres fiókba vagy gyógynövényes tasakok után. Édesanyaként tudjuk, hogy egyetlen gyerekbetegséget se lehet ezer százalékosan megúszni, és azt is, hogy amint közösségbe kerül a gyermek, szembe kell néznünk azzal, hogy érintkezik másokkal, az immunrendszerének magasabb fokozatra kell kapcsolnia, de az immunrendszer megfelelő működéséhez idő kell és számos megpróbáltatáson esik át a gyerek és vele együtt a szülő is, mire ezt eléri a szervezet.

Ezt a jelenséget járja körbe az előadás, valamint megtudhatjuk azt is, melyek azok a mai módszerek, legújabb javaslatok, amelyekkel leszámolhatunk a régi megszokásokkal.  Sztereotípiákat oszlat el dr. Hartmann Ákos gyermekorvos, valamint hasznos tanácsokat ad a gyakori gyermekbetegségek kezelésére a jelenkor orvostudományára támaszkodva.

Időpont: 2022. október 12. szerda, 18 óra

Mi újság? Semmi!- Hogyan (ne) kommunikálj a kamaszoddal!

A harmadik előadás igazán izgalmas mindazoknak, akik éppen kamaszgyereket nevelnek és naponta futnak bele abba, ahogy elzárkózik a kamasz az értelmes beszélgetés minden formája elől. Azoknak szól, akik napi szinten kapják válaszul a gyerek hogylétét firtató kérdésre, (mi van veled?) a választ: SEMMI. Mert dehogy hiszik el, hogy nincs semmi a gyerekkel. Nagyon is sok minden foglalkoztatja a kamaszt, nagyon is sok mindenen megy át. Érik, tanul, fejlődik láthatatlanul, de ezekről nagyon nehéz beszélnie. Tudjuk, a kamaszkor viharai nagy hullámvölgyeket hoznak az egész család életébe. A szélsőséges érzelmi hullámzás, a határok feszegetése komoly kihívás elé állítja a szülőket.

Hogyan kezeljük türelemmel mindezt, miként találjuk meg a közös hangot az éppen lázadó gyermekünkkel? Miként találhatjuk meg az utat hozzá, hogy megnyíljon és bizalommal, őszintén szóljon hozzánk? Melyek a szülő részéről a jó kérdések és melyek azok, amiket jobb elkerülni? Egyáltalán hogyan kommunikáljunk jól vele és mikor engedjük, hogy magába zárkózzon? Tari Annamária pszichoanalitikus előadása mindezekre választ ad.

Időpont: 2022. november 7. hétfő, 18 óra

Higgyünk önmagunkban! - A női önbizalom és önértékelés fejlesztése

Az előadássorozat záró programja pedig velünk, nőkkel foglalkozik, akik már vagy anyaként keressük önmagunkat a családban, a változó és hatalmas mennyiségű feladatok között, vagy még családalapítás előtt állunk ugyan, de éppúgy elveszünk a világban, éppúgy megnehezíti a talpon maradásunkat az, hogy nem bízunk önmagunkban, mint az édesanyák.

Az önbizalom kérdése egy olyan neuralgikus pont az ember életében, amely mindenkit érint, mégis rengeteg tévképzet tartozik hozzá. Sokan általánosságban beszélnek arról, hogy van-e önbizalmuk vagy sem, és ennek megfelelően is viszonyulnak a világukhoz. Az igazság viszont az, hogy az önbizalom nem egy állandó minőség. A döntéseink következtében folyamatosan változik, hiszen mi is folyamatos interakcióban vagyunk a környezetünkkel.

Min múlik, hogy hogyan árazzuk be magunkat? Hogyan sérül az önbizalom a gyermekkori élmények hatására? Hogyan növelhető az önbizalom?

Ezekben a kérdésekben nyújt eligazodást Andráska Zsófia, sikertréner, life és business coach

Tervezett időpont: 2022. december 1. csütörtök, 18 óra

Tarts velünk, valamint neves szakértőinkkel és mi segítünk, hogy könnyebben vehesd a mindennapi akadályokat!

A részvétel minden előadáson INGYENES, ám regisztrációhoz kötött! Az előadások tényleg ÉLŐK, és az előadások végén lesz lehetőséged minden szakértőtől személyes kérdéseket is feltenni, melyekre ott rögtön választ is kapsz.

Regisztrálni az online előadásokra itt lehet >>

https://csaladitudastar.hu/csatlakozz-te-is-a-ficsak-csaladi-tudastar-oszi-elo-eloadasaihoz/