Király Nóra
Király Nóra bloggazda

Összefogtak a családszervezetek az árván maradt gyermekekért

Szüleimtől kislányként a mesékből ismerős értékes tanítások mellett az „adakozni jó” csodálatos emberi jócselekedet mintáját kaptam, amit tiszta szívvel adok át saját gyermekemnek is. Szeretném, ha ők is megéreznék, milyen jó érzés adni és ezzel jót cselekedni.


Jó szót, szeretetet, figyelmet adni semmibe sem kerül, de sajnos adódnak olyan váratlan élethelyzetek, amikor ez kevésnek bizonyul. Hazánkban a pandémia időszakában árván maradt gyerekek megsegítésére adakozni több, mint felemelő jócselekedet.

Példaértékű eseménynek ígérkezik a „Végre újra együtt énekelhetünk” családi esemény augusztus 29-én. Jóleső érzéssel tölt el a kisgyermekes családokat segítő civil szervezetek összefogása - a Regőczi István Covid árvákat segítő Alapítvánnyal karöltve - egy nemes célért.

Tiszta szívből kívánom, hogy a rendezvény szervezőjének, Gróh Ilonának, a Ringató alapítójának valóra váljon az álma: egy közös nagy családi éneklés és adománygyűjtés közösségi összefogással a pandémia járvány magyar árváinak.

A Fiatal Családosok Klubjának (FICSAK) alapítójaként kiemelten fontosnak tartom az adakozást, civil szervezetünk a többi családszervezettek együttműködve minden év végén adventi adománygyűjtő akcióval segíti egy fontos és jó ügyet, ezért is döntöttünk úgy, hogy társszervezőként csatlakozunk a Ringató kezdeményezéséhez.

---------------------  

Ringató családi nap a Kolompossal és a családszervezetekkel

  1. augusztus 29-én, vasárnap 16 óra, Millenáris Park

„Végre újra együtt énekelhetünk” címmel családi napon várja közös éneklésre  a  kisgyermekes családokat a Ringató a Kolompossal és több családszervezettel közösen augusztus 29-én a Millenárison. A világjárvány miatt sokáig az online térbe kényszerült foglalkozások után idén először most nyílik lehetőség arra, hogy zenével és ölbéli játékokkal ismét bensőséges közös élményt nyújtsanak a gyerekeknek és szüleiknek. A rendezvény ingyenes, ugyanakkor jótékony célt is szolgál: a koronavírus-járvány miatt árván maradt gyerekeket segítő Regőczi Alapítvány számára gyűjtenek adományt.

A rendezvényen közreműködő családszervezetek is számos programot kínálnak a részvevőknek. A Magyar Védőnők Szakmai Szövetsége (MVSZSZ) kismamaszűréssel és tanácsadással, a FICSAK a Zöld Követ Egyesülettel a fenntarthatóság jegyében ZÖLD játékokkal és az Európa Jövője kvízzel, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) kézműves programmal, az Egyszülős Központ arcfestéssel, kézműves foglalkozásokkal és családi fotózással várja az érdeklődőket.

Az augusztus 29-én, vasárnap 16 órakor kezdődő rendezvény tehát ingyenes, ugyanakkor jótékony célt is szolgál: a koronavírus-járvány miatt árván maradt gyerekeket segítő Regőczi Alapítvány számára gyűjtenek. Az alapítvány több mint 900 kisgyermek és kamasz tragédiáját igyekszik enyhíteni olyan személyre szabott támogatást biztosítva, amely megoldást jelenthet számukra mindaddig, míg a gyermekek nagykorúak nem lesznek és képessé nem válnak saját magukról gondoskodni.  Az adománygyűjtés augusztus közepén indult el az Adjuk Össze oldalon és  szeptember 15-ig tart, de a Ringató családi napon a helyszínen személyesen is lehet adományozni. A Végre újra együtt énekelhetünk” eseményre nem kell belépőjegyet váltani, ugyanakkor egy szokásos belépőjegy árával támogathatják a résztvevők  a Covid-árvákat.

A családi napon részt vesz Herczegh Anita, a Regőczi Alapítvány kuratóriumi elnöke. A rendezvény fővédnöke Novák Katalin családokért felelős miniszter.

Az adománygyűjtés linkje: https://adjukossze.hu/adomanygyujtes/tamogassuk-egyutt-a-covid-arvakat-2398

Az adománygyűjtés augusztus közepén indult el  az „Adjuk Össze”  oldalon és  szeptember 15-ig tart, de a Ringató családi napon a helyszínen személyesen is lehet adományozni.

További információk a rendezvényről és előzetes regisztráció itt->https://forms.gle/LaXVqEgxUxE6uCvB6

A regisztráltak között a helyszínen 6 db 20.000 Ft értékű ajándékcsomag kerül kisorsolásra.